E-faktura och PDF-faktura

För att förenkla våra kunders hantering av fakturor erbjuder vi på Lambertsson Sverige AB dig att antingen ta emot E-faktura från oss genom vår samarbetspartner InExchange, eller PDF-faktura som är ett annat alternativ till dig som inte vill ha en pappersavi eller ännu inte har möjligheten att ta emot E-faktura.

E-faktura

Med EDI skickas fakturorna elektroniskt direkt till företagets ekonomisystem. EDI sparar administration, minskar risken för manuella fel och har mindre påverkan på miljön.
De fakturaformat vi kan erbjuda är Svefaktura eller SMSlxml1.2.2.
För att kunna ta emot EDI-fakturor från Lambertsson Sverige AB behöver ditt företag ha ett ekonomisystem som kan hantera elektroniska fakturor och du som kund behöver vara upplagd och aktiverad på Peabs e-fakturaplattform.

Kontakta vår personal på närmaste Lambertsson-depå eller skicka ett e-postmeddelande till e-anslutningar@peab.se om du vill få E-fakturor från Lambertsson Sverige AB.

PDF-faktura via e-post

Faktura via E-post ser ut som pappersfakturan. PDF-fakturan kommer till dig någon dag tidigare än om den sänds via traditionell post. 

Om du föredrar att få din faktura i PDF-format skickad direkt till en mailadress kan du kontakta antingen vår personal på närmaste Lambertsson-depå, eller vår Support på telefon +46(0)101-500 410, alternativt skicka ett E-postmeddelande till ca@lambertsson.com
Den fakturan som du annars skulle få på papper kommer nu direkt till din e-mail oavsett vart du befinner dig.
Fördelen med PDF-faktura är att underlagen är lika tydliga som en pappersfaktura men kan smidigt hanteras i digitalt format. PDF-faktura är också ett bra miljöval eftersom vi sparar på både papper, tryck och transport dessutom är PDF-faktura gratis.

E-faktura eller Epost-faktura. Vad är skillnaden?

Både E-faktura och PDF-faktura är ett digitalt sätt att distribuera en faktura på och ett sätt som är miljövänligt eftersom vi sparar både papper, tryck och transport.
E-fakturan går direkt till din internetbank och PDF-fakturan går direkt till din mailbox.

För att få fakturor från Lambertsson Sverige AB som E-faktura måste du gå in på din internetbank och där välja att du vill få fakturor från oss som E-faktura. 
Det är ett smidigt och miljövänligt sätt att betala sina fakturor på, internetbanken hjälper dig så att rätt OCR-nummer och belopp används vid inbetalningen. Normalt brukar det ta ett par dagar från dess att du anmäler dig till E-faktura tills dess att tjänsten är aktiverad. 
Vi på Lambertsson Sverige AB skickar uppgifter till din bank med hjälp av ditt organisationsnummer/personnummer. Vi på Lambertsson Sverige AB får aldrig reda på dina kontouppgifter och E-faktura är gratis.

Utöver den vanliga månadsfaktureringen erbjuder vi också veckofakturering till E-fakturakunder. Vid veckofakturering är det försäljningar och avslutade hyror som faktureras. Vill du ha veckofaktura kontaktar du din närmaste Lambertsson-depå för mer information. 

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.