Lambertsson expanderar i Umeå – idag går flytten till nya större lokaler

16 000 kvadratmeter. Så stor blir Lambertssons nya filial i Umeå. Det innebär att staden får en komplett leverantör av anläggningsmaskiner, kranar, el- och andra bygg- och industrilösningar.
– Det här kommer att bli ett lyft för uthyrningsmarknaden i regionen, säger Joel Levisson, filialchef på Lambertsson.

Lambertsson är en av Skandinaviens största uthyrare och tjänsteleverantörer inom bygg- och industrilösningar. Verksamheten är rikstäckande med kundcenter från Malmö i söder till Luleå i norr och nu görs en storsatsning i Umeå och region norr. Idag flyttar Lambertsson in i Diös helt nya lokaler på totalt 16 0000 kvadratmeter. Anläggningen kommer bland annat att rymma kontor, lager och butik.

– Den nya anläggningen blir en bjässe, inte bara i Umeå utan även regionalt. Umeå och hela norrlandskusten är ett expansivt område där vi vill öka vår närvaro. Det är även en bra geografisk knutpunkt i förhållande till våra andra filialer i Sundsvall och Luleå vilket gör att vi kan leverera maskiner med kort varsel, säger Joel Levisson.

Lambertsson etablerade sig i Umeå sommaren 2019. Initialt sysselsatte verksamheten 5 personer. Den siffran har succesivt ökat till att idag omfatta 23 anställda. 

– De anställda har gjort ett fantastiskt jobb och vi är redan idag Lambertssons fjärde största filial sett till omsättning. Det är helt otroligt när man tänker på det. Hittills har vi jobbat i byggbaracker och det blir ett stort lyft att kunna flytta in i anpassade lokaler som förbättrar kvaliteten ytterligare.

Det finns en stor efterfrågan på samtliga Lambertssons tjänster. Ägaren Peab är den största kunden men det pågår ett omfattande arbete med att utöka kundstocken. En växande marknad är så kallad TA (trafik och avstängning) som innebär att placera ut, underhålla och hantera vägmärken och skyddsanordningar vid vägarbeten. Detta är ett dagligt inslag i företagets verksamhet.

– Det ställs högre och högre krav på det här området och vi har kompetensen för att göra allting rätt enligt lagar och regler. Vi siktar på att ta stora marknadsandelar inom det här segmentet, säger Joel Levisson.

Den nya filialen öppnar idag den 22 mars 2021.

Läs tidigare nyheter och artiklar

Kundcenter för uthyrning nära dig

Lambertsson är en rikstäckande verksamhet och har kundcenter belägna i hela Sverige från Malmö i söder till Luleå i norr.

Hälsostaden i Ängelholm – En optimal arbetsplats

Det sker alltid oväntade saker på en byggarbetsplats, men med god planering går allt smidigare.

Kundcenter som är byggarens bästa vän

Det har nu gått mer än ett år sedan som vi på Lambertsson öppnade upp vårt senaste kundcenter i Sälen. Jonatan Persson är stolt kundcenterchef, tillsammans med fyra anställda och har det första året fokuserat på att få till rutiner och ett starkt team.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.