Lambertsson i nytt avtal med Arkeologerna

Arkeologerna var Lambertssons första kund inom offentlig sektor. 
Det var tio år sedan. Nu har parterna skrivit på ett nytt avtal.

Första gången Lambertsson skrev kontrakt med Riksantikvarieämbetets arkeologiska uppdragsverksamhet var 2011. Sedan dess har verksamheten bytt namn till Arkeologerna och flyttats över till Statens historiska museer. Efter en vunnen upphandling har Lambertsson åter fått myndighetens uppdrag att leverera produkter och tjänster.
– Det första kontraktet gällde Linköping med omnejd. Sedan växte det och vi fick kontrakt för fler och fler utgrävningsregioner. Nu har vi vunnit en upphandling som är rikstäckande och gäller för samtliga av SHM:s arkeologiska avdelningar, säger Martin Rosdahl som är kundansvarig på Lambertsson. 

Det aktuella avtalet med Arkeologerna är på två år men kan förlängas med två år till. Det Lambertsson bidrar med är etableringar av tillfälliga arbetsplatser i samband med arkeologiska undersökningar.
– Det kan vara alltifrån ett par vagnar, staket och en container till större etableringar med bodar och kontor, säger Martin Rosdahl.

Arkeologerna har drygt 100 medarbetare. Förutom arkeologer anställer de specialister och experter inom bland annat vedartsanalys och slagfältsarkeologi. Exempel på uppdragsgivare är Trafikverket, kommuner, privata företag och privatpersoner.
Martin Rosdahl uppskattar samarbetet.
– Arkeologerna är en annan typ av kund och det är berikande för vår verksamhet att ha olika beställare med varierande förutsättningar och behov, avslutar han.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.