Vi säkrar ombyggnaden av sjukhuset i Borås

När Södra Älvsborgs sjukhus byggs om finns Lambertsson på plats för att göra arbetsplatsen säker för såväl byggnadsarbetarna som personal och besökare i sjukhusområdet.

Södra Älvsborgs sjukhus i Borås byggs om och byggs ut, ett arbete som kommer att pågå fram till 2021. Peab bygger på Västfastigheters uppdrag och bland annat ska nya lokaler skapas för psykiatrin, infektionsenheten och laboratoriemedicin – med målet att förbättra miljön både för personal och patienter.

Lambertsson Sverige har bland annat fått i uppdrag att säkra byggarbetsplatsen.

- Vi har hägnat in sjukhusbygget med trafikbarriärer och staket som är 2,45 meter högt, säger Joakim Wulff, arbetsledare TA. 

Materialvalet gör staketet ovanligt synligt och det som händer bakom gömt, men det finns goda orsaker: för att möjliggöra bygget kommer det att behöva sprängas bort berg.

- Av säkerhetsskäl har vi därför använt dubbla skivor plywood, det hindrar att sprängsten flyger ut och dämpar ljudvolymerna. Skivorna försvårar även insynen vilket minskar inbrottsrisken.

Men det är inte bara staketets höjd som sticker ut – längden är en halv kilometer.

- Det här är bland de större inhägnaderna vi gjort, 500 meter är inte lite, vanligtvis brukar det ligga mellan 200 och 300 meter, säger Joakim Wulff.

I takt med att bygget fortskrider kommer inhägnaden att byggas om och förflyttas, vilket sker smidigt med lättmonterade staketsektioner, grindar och passager som ingår i Lambertssons säkerhetskoncept Keep Out.

- Det kommer att hända saker med jämna mellanrum, exempelvis är det viktigt att nödutgångar hela tiden finns på rätt platser – och det ordnar vi, säger Joakim Wulff.

Relaterade tjänster

Trafikanordning

Vi erbjuder en helhetslösning inom trafikanordningar samt uthyrning av TA-material till alla typer av jobb, stora som små. I vårt sortiment finner ni TMA-bilar, trafikbuffert, barriärer, avspärrningsmaterial och skyltar m.m.

Läs tidigare nyheter och artiklar

Mängden inbrott på byggen går mot nya rekordnivåer

Antalet inbrott på byggarbetsplatser bara fortsätter öka – hittills i år är anmälningarna 16% fler än i fjol.

Vi har lanserat vår E-katalog – en användarvänlig och flexibel digital produktkatalog

Digitaliseringen är idag en kraft som förändrar och påverkar samhället och företaget.

Vi satsar nära kunderna – öppnar projektdepåer

Linköpings nya stadsdel Vallastaden har växt fram under parollen ”Människan bygger staden”, med fokus på både social och miljömässig hållbarhet.

Vi kopplar upp framtidens byggarbetsplatser

Vi är först i Sverige med att erbjuda tillfällig fiber till byggarbetsplatser. Fiber lösningen ger kunderna blixtsnabb datatrafik och anslutningen levereras på bara två veckor.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.