Lambertsson satsar på klimatsmarta maskiner

Byggbranschen släpper varje år ut mer växthusgaser än alla Sveriges bilar tillsammans. Nu satsar vi på Lambertsson på eldrivna anläggningsmaskiner för att minska utsläppen.

Enligt en rapport från IVA, Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien, och Sveriges byggindustrier beräknas byggbranschens totala klimatpåverkan uppgå till cirka tio miljoner ton koldioxidekvivalenter per år.

Det är lika mycket som de samlade utsläppen från alla personbilar i Sverige och mer än vad alla lastbilar och bussar genererar. Sett till ett enskilt år, 2012, motsvarade byggbranschens utsläpp av växthusgaser 17 procent av Sveriges totala rapporterade utsläpp, enligt rapporten ”Klimatpåverkan från byggprocessen”.

En av många åtgärder som förs fram för att minska utsläppen är att ersätta bensin och dieseldrivna anläggningsmaskiner med elmaskiner. Vi är redan i gång med en omställning till mer klimatsmarta maskiner i sitt uthyrningssortiment och lanserar nu både eldrivna stampar, grävmaskiner och hjullastare.

– Det här är framtidens klimatsmarta maskiner som vi redan nu kan erbjuda våra kunder i byggbranschen. Utöver att maskinerna har nollutsläpp av växthusgaser är de även tysta och släpper inte ut några avgaser. Även arbetsmiljön förbättras alltså, säger Per Hovbrandt, marknadschef på Lambertsson Sverige AB.

Enligt IVA:s och Sveriges byggindustriers analyser är klimatbelastningen lika stor vid själva byggandet av ett flerfamiljshus i betong, som vid driften av huset under de följande 50 åren. Byggprocessen behöver alltså göras mycket mer effektiv och klimatsmart. Lambertsson är först ut bland de större maskinuthyrningsföretagen med en satsning på eldrivna maskiner och grön kraft.

Relaterade tjänster

Maskinuthyrning

Utforska vårt breda sortiment av maskiner för uthyrning. Vare sig du saknar en enskild maskin till ditt projekt eller behöver komplettera din maskinpark till det större projektet, har vi det du behöver.

Hållbarhet

Allt som vi människor gör påverkar vår värld, både nu och på längre sikt. Att bidra till en hållbar utveckling - miljömässigt, ekonomiskt och socialt.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.