Max IV i Lund

Lambertsson utför arbete på forskningsanläggningen Max IV i Lund som kommer att bli världens mest avancerade synkrotronlaboratorium.

Max IV är en forskningsanläggning som ska använda så kallad synkrotronstrålning bland annat för att undersöka atomers uppbyggnad och processer på mikroskopisk nivå. På det sättet kan det förenklat liknas vid ett mycket stort supermikroskop. Max IV kommer att bli världens mest avancerade synkrotronlaboratorium.

I september 2010 sattes grävskoporna och Lambertsson, som är en av underentreprenörerna i projektet, har bland annat etablerat byggcentraler och kabel för byggel till arbetsplatsen samt inbrottslarm med koppling till vaktbolag. Vi har även dragit fram provisoriska elledningar till diverse mätutrustning som ska upprättas.

Läs mer om MAX IV-projektet >>

Fakta om Max IV:
Max IV är en forskningsanläggning som ska använda så kallad synkrotronstrålning bland annat för att undersöka atomers uppbyggnad och processer på mikroskopisk nivå. På det sättet kan det förenklat liknas vid ett mycket stort supermikroskop.

Synkrotronstrålning var ursprungligen en teknik som bara användes för fysikforskning. Numera används den av forskare inom bland annat kemi, energiteknik, miljövetenskap, medicin och läkemedel.

Max IV kommer att bli världens mest avancerade synkrotronlaboratorium.

Max-lab är ett nationellt laboratorium som startades 1985 och som i sin forskningsanläggning redan har Max I, Max II och Max III. Det drivs som en fristående enhet vid Lunds universitet och med driftsbidrag från bland annat Vetenskapsrådet. Forskare från hela världen kommer till Max-lab för att utföra sina undersökningar.

Tjänster
Elinstallation, Keep Out, Maskinuthyrning
Status
Avslutat
Kund
PEAB

Relaterade tjänster

Tillfällig el

Lambertsson hjälper dig kartlägga ditt behov av byggkraft på arbetsplatsen. Vi består även med beräkningar, dimensionering, leverans och montage av tillfällig el till ditt projekt.

Keep Out

Vår säkerhetstjänst Keep Out skapar trygghet och säkerhet på er byggarbetsplats. Keep Out hjälper övervakar och larmar på hela bygget, från containrar och bodar till minsta handverktyg.

Maskinuthyrning

Utforska vårt breda sortiment av maskiner för uthyrning. Vare sig du saknar en enskild maskin till ditt projekt eller behöver komplettera din maskinpark till det större projektet, har vi det du behöver.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.