Kaunisvaara, en specialgjord etablering som är utöver det vanliga

Det var för drygt två år sedan som vi fick en förfrågan från Kaunis Iron AB gällande att etablera 61 moduler, 4 mil norr om Pajala, i norra Sverige. I dagsläget finns det etableringar på 4 olika platser, dit vi totalt har levererat 80 moduler.

En utmaning vid större etableringar som denna är givetvis logistik, logistik och logistik. Frågorna var många så som; hur vi ska transportera upp modulerna och allt material som ingår i en etablering, hur boende för vår personal i anslutning till etableringarna ska utformas och var man kan anskaffa kompletterande material. Även frågor som rör arbetsmiljö och regelverk så som vilka avstånd det ska vara mellan etableringarna och så vidare. Hittills har vi gemensamt lyckats att lösa alla problem, genom att de etableringar som vi utförde gjordes av personal som reste upp och bodde i våra bostadsmoduler. Dessa kördes upp i första transporten och var på plats i flera veckor. Modulerna kördes sedan upp med lastbil och släp och övrigt material till etableringen transporterades upp i modulerna. Det är tack vare ett mycket gott samarbete med vår kund och deras personal på plats som vi kunde lösa de problem som uppstod så att vi kunde få den första etableringen att stå klar. Ordet ”kaunis” är ett adjektiv och betyder ”vacker”, ”skön ” så som till exempel ”kaunis ilma, som betyder ”solsken” eller ”kaunis elämä” som betyder ”livet är underbart”. Vilket sammanfattar det vackra landskapet där uppe väldigt väl.

Läs tidigare nyheter och artiklar

Vi stödjer Musikhjälpen ”Ingen människa ska lämnas utan vård”

Musikhjälpen är (14–20 december) i full gång med sin trettonde upplaga. I år med temat ”Ingen ska lämnas utan vård”.

Lambertsson vädjar om samarbete för minskad risk för spridning av coronaviruset

Lambertsson är en del i samhällsbyggandet och med det kommer ett stort ansvar, inte minst i svårare tider som idag med coronaviruset.

Onlinetjänst som effektiviserar byggprojekten

LambertssonOnline digitaliserar returer och kontrollintygen

Trygga arbetsplatser för alla

Lambertsson lanserar arbetsmiljösatsningen Säker Sak™

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.