Årets employer branding företag

Fantastiska möjligheter och karriärvägar

Anders Berge är ansvarig för kompetensförsörjning i Peab. Han beskriver hur frågan har lyfts och kommit att bli en övergripande strategisk angelägenhet för hela företaget. I Peabs nya strategi- och affärsplan är kompetensförsörjning en av de stora frågorna, vilket också visar hur viktig frågan är.
− För att kunna leverera och överträffa kundernas förväntningar är det nödvändigt att attrahera, rekrytera och utveckla rätt medarbetare, förklarar Anders Berge.
− Allt fler kvinnor får upp ögonen för vilken spännande bransch detta är och i en del projekt ser vi idag att vi har ungefär en tredjedel kvinnor inne i byggbodarna, berättar Anders. Nu försöker vi hitta vägar för att få fördelningen ännu jämnare. Vi strävar också efter att både män och kvinnor lättare ska kunna förena småbarnstiden med ett kvalificerat jobb.
− Vi vill att Peab ska vara den bästa arbetsplatsen, understryker Anders Berge. Det är ett av våra övergripande mål. Jag tycker att vi får ett kvitto på att vi redan kommit en lång bit på väg när en ökande andel av de vi rekryterar är återvändare, alltså personer som tidigare arbetat hos oss. Trivs medarbetarna så sprider det sig. Vi ligger högt över branschsnittet på frågan om man som medarbetare på Peab är beredd att rekommendera sin arbetsplats till vänner. Inom Peab pågår flera satsningar för att både på kort och lång sikt säkerställa kompetensförsörjningen. 
− Vi behöver tänka bredare när vi rekryterar och tänka bortanför vår egen bransch. Det gäller att visualisera hur man kan göra karriär och beskriva vilka vägar man kan gå, att det finns många alternativ i ett företag som Peab. Vill du vara med och bygga vårt samhälle, ta ansvar och initiativ så har vi massor att erbjuda.

Läs tidigare nyheter och artiklar

Nu knäpper vi hjälmen

Nu skärper vi kraven på personlig skyddsutrustning i Sverige.

För en värld utan barnarbete

Lambertsson stödjer Musikhjälpen som återkommer för fjortonde gången (13–19 december). Denna gång kommer glasburen stå på Gamla torget i Norrköping. Temat som vi stödjer i är ”För en värld utan barnarbete”.

Skydda verktyg och maskiner på ett smartare sätt

En säkrare och effektivare förvaring

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.