Lambertssons eldrivna kran helt unik i Sverige

Lambertsson är först i Sverige med att erbjuda sina kunder en mobil kran som är helt eldriven. Den miljövänliga och hypermoderna maskinen finns bara i tre exemplar i hela världen.

Lambertsson Kran är Nordens största leverantör av krantjänster och erbjuder alltifrån de minsta till de största maskinerna på marknaden. Det senaste tillskottet är Sveriges första helt elektriska larvburna kran. 

– Det finns bara tre exemplar av den i hela världen och att en av dem nu ägs av Lambertsson gör mig både glad och stolt. Det här är framtiden, vi måste bort från maskiner som drivs av fossila bränslen, säger Jan Heed som är VD på Lambertsson Kran. 

Den eldrivna kranen, Liebherr LR 1250 Unplugged, fungerar på samma sätt som en dieseldriven förutom att den har ett batteripaket med laddare och drivs helt och hållet med ström. Med en kabel på 32 ampere går det att köra obehindrat hela arbetsdagen medan själva batteriet räcker i fyra timmar. 

– På ett år slukar de cirka 14 000 liter bränsle var för sig, så genom att gå över till eldrift gör vi stora miljöbesparingar. Både våra kunder och vi själva vill få ner utsläppen och det långsiktiga målet är att Lambertsson ska bli så fossilfritt som möjligt. Med den nya kranen minskar vi dessutom oväsendet och dieselröken på byggena. Den blir ett fint tillskott, säger Jan Heed. 

Kranen kommer att användas över hela landet och används just nu av Smidmek vid ett prefabmontage i Lund. 

Fakta
Maskin: Liebherr LR 1250 Unplugged
Batterikapacitet: 4 timmar eller 650 meter
Laddning: 4,5 timmar på 63A och 2,25 timmar på 125A
Lyftkapacitet: 250 ton

Kranuthyrning

Vi på Lambertsson Kran kan stolt presentera Skandinaviens största kranpark. Hos oss kan du hyra byggnadskranar mellan 30 och 900 tonmeter bygghissar med en kapacitet på upp till 24 personer.

Läs tidigare nyheter och artiklar

Lambertsson i nytt avtal med Arkeologerna

Arkeologerna var Lambertssons första kund inom offentlig sektor. 
Det var tio år sedan. Nu har parterna skrivit på ett nytt avtal.

Förvärvar expertis inom bygglogistik

Lambertsson förvärvar delar av logistikföretaget Servistik (den digitala plattformen Serviplan och samtlig bygglogistik).

Ingen ska komma till skada när Sverige byggs

Den 28 april uppmärksamma vi den internationella dagen för arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatsen

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.