För tolfte året i rad, med uppehåll år 2020 på grund av pandemin, fortsätter vi vårt täta samarbete med Musikhjälpen. Magnus Lindén har varit med sen 2015 och Christoffer Ljungberg blev involverad i somras.
Från början hyrde Lambertsson buren från ett annat företag, och SVT stod för glaset, men allt eftersom samarbetet vidareutvecklades uppkom idéen att ha egna bodar. Numera har vi våra egna enheter som förvaras uppe i Västerås och körs ut till den stad där Musikhjälpen genomförs. Under alla år har vi haft bra kommunikation, och att vi gör det här tillsammans är något som verkligen märks i samarbetet med SVT och SR.
Är det ett pressat schema?
– Vi har i princip tre dagar på oss att ställa upp, och tre dagar att ställa ner, berättar Magnus.
– Det är mycket som händer på kort tid, vilket kräver god planering i alla led för att få det att funka, säger Christoffer.
Etableringen påbörjas den 4 december, och Göteborg som stad blir en utmaning logistikmässigt. Tung trafik är tidsbegränsad in till Kungstorget, med en väg in och en väg ut. Samtidigt är det mycket folk i rörelse och trafik dygnet runt. Både Magnus och Christoffer är eniga om att utmaningen är oerhört inspirerande och motiverande, framför allt eftersom Kungstorget är en av de svåraste platserna att komma in till.
Lambertsson bistår med buren, som egentligen är grunden i hela Musikhjälpen. Bakom buren bygger vi upp en stab av bodar i olika våningsplan som rymmer allt från tekniken och logerna till gästerna.
- Vi bygger nästan en stad i staden, säger Magnus.
Pengarna som samlas in går i år till en tryggare barndom på flykt från krig, vilket motiverar vårt bidrag till projektet ytterligare.