Ny regionchef i Västsverige för Lambertsson – Karl Seldén vill utveckla bolagets produkter

Karl Seldén är ny regionchef för Lambertsson i Västsverige. Han kommer närmast från Ramirent där han de senaste åren haft rollen som affärschef och totalt jobbat i 16 år.

– Det som lockar mig mest med Lambertsson är att organisationen är så förändringsbenägen. Något jag tror är avgörande i dessa tider. Med lång erfarenhet i branschen ser jag fram emot att vara med och bidra i detta förändringsarbete med kunskap om både affärs- och verksamhetsutveckling säger Karl Seldén.

Lambertsson är en av Sveriges största aktörer inom uthyrningsbranschen. Men i stället för att enbart jobba med uthyrning av produkter rör sig bolaget mot att även erbjuda kunskapsbaserade tjänster.
–Just detta tycker jag är högintressant. Lambertsson har till exempel en affärslösning som heter Optimal och som bland annat ska leda till effektivare byggprocesser och säkrare arbetsmiljöer. Det är precis sådana frågor som jag jobbat med i mitt tidigare yrkesliv och som jag kommer vara med och utveckla inom Lambertsson säger Karl Seldén. Även jämställdhet är ett prioriterat område inom Lambertsson. Bolaget vill locka fler kvinnliga arbetssökanden. Karl Seldén anser att det finns mycket att göra för att bli en attraktivare arbetsgivare för kvinnor. – Vi behöver fler kvinnor i branschen generellt och jag hoppas kunna se en ökad nyrekytering till oss under året. Men det händer inte av sig självt och därför kommer jag jobba aktivt för att vi ska bli en attraktivare arbetsplats för kvinnor.

Peter Mikes, vd för Lambertsson Sverige, är mycket nöjd med rekryteringen av Karl Seldén.

– Karl Seldén har bred erfarenhet från vår bransch där han har haft flera ledarroller. Något vi kommer ha stort värde av inom hela Lambertsson, inte bara i Västsverige.

Läs tidigare nyheter och artiklar

Nu knäpper vi hjälmen

Nu skärper vi kraven på personlig skyddsutrustning i Sverige.

För en värld utan barnarbete

Lambertsson stödjer Musikhjälpen som återkommer för fjortonde gången (13–19 december). Denna gång kommer glasburen stå på Gamla torget i Norrköping. Temat som vi stödjer i är ”För en värld utan barnarbete”.

Skydda verktyg och maskiner på ett smartare sätt

En säkrare och effektivare förvaring

Dela det här på: