Storsatsning i Norrland med LKAB

Det är stora satsningar som nu görs i norra Sverige berättar Erik Mogren som är Regionchef i norr hos Lambertsson och gruvbrytningen med LKAB är den största beställaren i Gällivare och Kiruna. 

–Vi upplever att nästan allt som händer i Malmfälten grundar sig i LKAB:s beslut och affären med LKAB innebär för Lambertsson framför allt att det blir enklare att upphandla. När vi nu startar upp i Gällivare och Kiruna är stor del inom Peabs ramar. Genom att öppna upp en storskalig filial fångar vi upp Luleå, Kiruna och Gällivare och täcker upp större geografisk yta och kan därmed smidigare bistå fler kunder. 

–Nästan allt som händer i Malmfälten grundar sig i LKAB beslut berättar Erik. Genom avtalet blir det enklare att upphandla och som avtalsleverantör ger det oss en viktig inträdesbiljett till potentiella affärer. LKAB gör stora satsningar i norra Sverige och har många leverantörer och UE som vi nu får åtkomst till. Vi ser en stor potential att även kunna etablera oss mer på den externa marknaden och utan LKAB hade det inte varit lika självklart.

–Vi jobbar väldigt kategoriskt med detta och i olika steg. Nu är det etableringar som ska göras, tidplaner och rekryteringsannonser ska ut. Det är flertalet möten med olika ansvariga, investeringar som ska godkännas med mera. En av de största punkterna är platsannonserna som ska ut så att vi får in ansökningar och kan anställa mer personal. Det är minst sagt mycket jobb som ska göras för att komma i ordning, men det är en härlig känsla att kunna berätta att vi är på gång, säger Erik stolt.

–När vi ser till att valet föll på just Lambertsson tror jag att mycket handlar om våra helhetslösningar och hållbarhet. Det är tydligt i mötet med våra kunder att vi tagit täten i omställningen på riktigt och de facto att vi är en bred leverantör som jobbar seriöst, hållbart och långsiktigt. 

–Tittar vi på kundnyttan så är flexibel tillslutning en produkt där besparingen potentiellt är mycket större än i södra Skåne pga vädret.

–En annan spännande utmaning blir att vi börjar från noll, då vi aldrig funnits här uppe tidigare, menar Erik. Dessutom kommer allt inte finnas på hyllorna utan vi behöver ha ett extremt riktat sortiment. Viktiga delar här är att ha en optimerad maskinpark, Lambertsson Control och logistiken. Förutom att detta känns väldigt roligt, så känns det skönt att Lambertsson har just helhetslösningarna som vi kan skräddarsy till våra kunder efter behov och anpassa olika lösningar och är vi bara lyhörda mot kund kommer detta att bli succé.

Läs tidigare nyheter och artiklar

Helhetslösningar redan från start med TA planer

Den största kundnyttan och det våra kunder uppskattar mest är att vi erbjuder en väldigt hög expertis inom alla lagar och regler inom TA. Till exempel sköter vi all kontakt mellan Trafikverket /kommunen och entreprenören. Allt våra kunder behöver göra är att meddela oss vad som skall göras, vart det skall utföras och när de önskar börja.

En säkrare arbetsmiljö

Tillsammans ser vi till att jobbet görs säkert

Fokus på säkerhet

Trygga arbetsplatser för alla

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.