Historiken bakom Lambertsson

Byggbolaget Kullenbergs, då baserat i Göteborg, startade en maskinuthyrningsverksamhet under namnet Kullenberg Maskin på 1970-talet. År 1976 förvärvades E. Lambertsson AB i Malmö som arbetade med kranuthyrning och åkeriverksamhet. Namnet ändrades då till Lambertsson.

Under slutet 1970-talet samt 1980-talet växte Lambertsson genom bland annat förvärv av Lindén kranservice samt Pada kran i Stockholm. I mitten av 1980-talet startades sen Europakranar som än idag är verksam med försäljning av bland annat Potain byggnadskranar. Maskin- och elverksamheten täckte under denna period större delen av Sverige.

Under den stora krisen 1992 gick Kullenbergs i konkurs och Peab  förvärvade Lambertssons hela verksamhet. Peabs egna maskinverksamhet startade i mitten av 1960-talet under namnet Lagret. Den verksamheten som då var koncentrerad till nordvästra Skåne höll mest på med att köpa in maskiner och tillbehör. Lagrets verksamhet bestod av ett maskinförråd som främst erbjöd sina tjänster till Peab.

Under de kommande åren var företaget ganska lokalt och anonymt. I samband med att Peab förvärvade Lambertsson inordnades all maskin-, el- och kranverksamhet under namnet Lambertsson. Detta medförde nu att Peab fick en rikstäckande verksamhet.

År 1999 valde man att slå ihop all verksamhet inom Lambertsson Maskin  och El  under namnet Lambertsson Sverige AB och 2004 kom Lambertssons Kran  med i bolaget.

Lambertsson är idag ett dotterbolag inom Peabkoncernen. Från att ha bedrivit en liten och ganska anonym verksamhet har vi växt till att bli en av Skandinaviens största leverantörer och uthyrare av byggrelaterade tjänster och produkter inom bygg, anläggning och industri.

Med styrkan vi har tillsammans i våra affärsområden Rental, El, Trafik och Kran kan vi erbjuda våra kunder helhetslösningar, med allt vad en byggare behöver. Vi erbjuder allt ifrån små skruvdragare till marknadens största kranar för att matcha just ditt byggprojekt, oavsett storlek. Lambertsson utför även entreprenader av exempelvis vägbelysning samt etableringar av nyckelfärdiga bodar, el för tillfälliga anläggningar, trafikplaner och värme/kyla. Våra lösningar ger förutsättningar för att entreprenader inom bygg, anläggning och industri ska fungera säkert, smidigt och effektivt.

Sedan 2010 är Lambertssonkoncernen verksam genom såväl varumärket Lambertsson såsom andra lokala varumärken, runt om i Sverige, Norge och Finland. Vi är ett företag som genom våra ca 600 medarbetare satsar och arbetar hårt för det vi tror på. Styrkan inom företaget är våra medarbetare. Våra värderingar bygger på att vi ska vara jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga. En bra mentalitet och kultur finns inom företaget och vårt mål är att alltid arbeta offensivt för att ligga i framkant, både vad gäller teknisk utveckling inom våra produkt- och tjänsteområden och inom kompetensutveckling hos våra medarbetare. 

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.